Veelgestelde vragen

sbdd logo 2

veelgestelde vragen

Hoe schrijf ik me in voor een initiatie of training?

Je contacteert de verantwoordelijke van de skischool je belt ons de avond voor de dag dat je wil komen voor een initiatie of een training.
Onnodig van weken op voorhand te reserveren. Onze activiteiten zijn afhankelijk van het weer en het getij. Om een groepsactiviteit voor een bepaalde dag te organiseren, kunnen groepen best tijdig informeren.

Moet ik bijzonder sportief aangelegd zijn?

Geen speciale vereisten, je moet wel kunnen zwemmen en je moet wel de nodige inspanningen willen doen om de basis aan te leren.

Wat is de minimum en/of maximumleeftijd?

Wij starten onze opleidingen vanaf het jaar dat je 8 jaar wordt. Een maximumleeftijd wordt er niet gesteld. Het hangt eerder af van je lichamelijke conditie. Sommigen zijn al op 45 opgebrand. Anderen zijn nog fit genoeg op 65. Onze oudste leerling ooit was trouwens 70 jaar.

Wanneer is het goed weer om te skiën?

Bij minder dan 4 beaufort wind (minder golfslag op het water). De temperatuur doet er niet toe. Het is niet omdat het wat frisser is dat we niet skiën.

Wanneer kan ik waterskiën?

Normaal ieder weekend (van april tot en met oktober). Wij zijn met een 2-tal begeleiders, en er is altijd iemand vrij die zich over de nieuwelingen ontfermt. Wil je tijdens een weekdag skiën, dan moet je minstens met vier personen zijn en het weekend er voor contact opnemen zodat we de nodige maatregelen kunnen treffen.

Gebeuren er veel ongelukken tijdens het waterskiën?

Nee, maar er zijn er wel. Vandaar dat het belangrijk is les te volgen en de beperkingen en gevaren van het waterskiën te leren kennen. In de opleiding gebeurt er zelden een ongeval. De meeste accidenten gebeuren pas na enkele maanden, als skiërs te overmoedig en te zelfzeker worden.

Kost waterskiën veel geld?

Wat is duur ? Beslis je dan je eigen materiaal te kopen, dan mag je rekenen op 800 euro voor een volledig nieuwe uitrusting (wetsuit, zwemvest, waterski of wakeboard). Voor 300 à 500 euro vind je al iets degelijks tweedehands. Wil je dan ook nog je eigen skiboot dan word het pas echt kostelijk !

Kan ik onmiddellijk starten met wakeboarden?

Ja, maar! wij raden je aan om eerst het klassiek skiën onder de knie te krijgen daarna kan je dan overstappen op het wakeboarden. Je kan natuurlijk ook direct met het wakeboarden beginnen maar dit zal dan wel meer inspanning en doorzettingsvermogen vergen.

Kan ik materiaal huren bij de school?

Voor de initiatie/opleiding zit het materiaal inbegrepen in de prijs. Daarbuiten verhuren wij geen ski’s/wakeboards om te gebruiken op andere locaties. Tot dat je je eigen materiaal hebt kan je wel het materiaal van de skischool gebruiken telkens je komt skiën.

Kan ik materiaal kopen bij de club?

Nee, maar de club heeft contacten met een aantal winkels waar je als lid van onze club korting geniet. Voor meer informatie informeer even bij het secretariaat

Mag ik overal skiën en varen?

Nee, er zijn bepaalde beperkingen, dit leer je allemaal tijdens je opleiding

Ik probeer jullie al uren te telefoneren maar er neemt niemand op?

Dat kan, wellicht is er die dag geen activiteit. Of als er wel activiteit is, dan is alles wellicht volzet. Ook als wij op het water zitten kunnen we geen skiër trekken en terzelfder tijd telefoons beantwoorden. Maar bel ons even op, wat later op de dag. Of ’s avonds tussen 18:00 en 19:00 uur. Of laat een berichtje na op de voice-mail.

Over SBDD

Ski- en Bootclub «De Durme» vzw is een vereniging met als belangrijkste doelstelling het promoten van elke discipline van het waterskiën.

Tijdens de weekends en de schoolvakanties, mits gunstige meteo, brengen wij mensen in contact met het waterskiën op een speelse doch veilige manier.

Like en volg ons!

Ski- en Bootclub << De Durme >> vzw

Burgemeester Siegfried Buytaertdreef 12
9140 Tielrode

©2018 Ski- en Bootclub <<De Durme>> vzw    ι    Created by MRWebdesign