sbdd logo, tielrode

Ski- en bootclub

<< De Durme >> vzw

9140 Tielrode

Burg. Siegfried Buytaertdreef

+32 479 71 25 76

Voor info en reservaties

Contactformulier

Voor info en reservaties

Veelgestelde vragen

Op deze pagina kan je de meest gestelde vragen vinden met uiteraard een antwoord šŸ˜‰
Staat je vraag er niet tussen? Geef ons dan een seintje!

Hoe schrijf ik me in voor een initiatie of training?

Je contacteert de verantwoordelijke van de skischool je belt ons de avond voor de dag dat je wil komen voor een initiatie of een training.
Onnodig van weken op voorhand te reserveren. Onze activiteiten zijn afhankelijk van het weer en het getij. Om een groepsactiviteit voor een bepaalde dag te organiseren, kunnen groepen best tijdig informeren.

Wanneer kan ik waterskiƫn?

Normaal ieder weekend (van april tot en met oktober). Wij zijn met een 2-tal begeleiders, en er is altijd iemand vrij die zich over de nieuwelingen ontfermt. Wil je tijdens een weekdag skiƫn, dan moet je minstens met vier personen zijn en het weekend er voor contact opnemen zodat we de nodige maatregelen kunnen treffen.

Gebeuren er veel ongelukken tijdens het waterskiƫn?

Nee, maar er zijn er wel. Vandaar dat het belangrijk is les te volgen en de beperkingen en gevaren van het waterskiƫn te leren kennen. In de opleiding gebeurt er zelden een ongeval. De meeste accidenten gebeuren pas na enkele maanden, als skiƫrs te overmoedig en te zelfzeker worden.

Moet ik bijzonder sportief aangelegd zijn?

Geen speciale vereisten, je moet wel kunnen zwemmen en je moet wel de nodige inspanningen willen doen om de basis aan te leren.

Wat is de minimum en/of maximumleeftijd?

Wij starten onze opleidingen vanaf het jaar dat je 8 jaar wordt. Een maximumleeftijd wordt er niet gesteld. Het hangt eerder af van je lichamelijke conditie. Sommigen zijn al op 45 opgebrand. Anderen zijn nog fit genoeg op 65. Onze oudste leerling ooit was trouwens 70 jaar.

Wanneer is het goed weer om te skiƫn?

Bij minder dan 4 beaufort wind (minder golfslag op het water). De temperatuur doet er niet toe. Het is niet omdat het wat frisser is dat we niet skiƫn.

Kan ik onmiddellijk starten met wakeboarden?

Ja, maar! wij raden je aan om eerst het klassiek skiƫn onder de knie te krijgen daarna kan je dan overstappen op het wakeboarden. Je kan natuurlijk ook direct met het wakeboarden beginnen maar dit zal dan wel meer inspanning en doorzettingsvermogen vergen.

Mag ik overal skiƫn en varen?

Nee, er zijn bepaalde beperkingen, dit leer je allemaal tijdens je opleiding

Contactgegevens

Volg en like ons

Ski- en Bootclub <<De Durme>> vzw

Burgemeester Siegfried Buytaertdreef 12
9140 Tielrode, Oost-Vlaanderen

Ā© 2018 Ski- en Bootclub <<De Durme>> vzw

Created byĀ MRWebdesign