sbdd logo, tielrode

Ski- en bootclub

<< De Durme >> vzw

+32 479 71 25 76

Voor info en reservaties

9140 Tielrode

Burg. Siegfried Buytaertdreef

Contactformulier

Voor info en reservaties

Een woordje over onze
waterski club

Ski- en Bootclub «De Durme» vzw is een vereniging met als belangrijkste doelstelling het promoten van elke discipline van het waterskiën.Onze sport is zeer toegankelijk en helemaal niet moeilijk. Al snel hoor en voel je water onder je door klotsen en voel je de wind door je haren waaien en waan je je de koning van De Durme. Zowel jong als oud glijden binnen de kortste keren over het water. Bij de informele sfeer voelt iedereen zich thuis. Daarnaast wordt de sport toegankelijk gehouden door het uitblijven van grote investeringen. denk hierbij bijvoorbeeld aan een skiboot, waterski- of wakeboard materiaal en wetsuits.

Tijdens de weekends en de schoolvakanties (mits gunstige meteo), brengen wij mensen in contact met het waterskiën op een speelse doch veilige manier. Iedereen vanaf 8 jaar, die fit genoeg is, is welkom bij de school. Als je over genoeg energie beschikt dan kan je gemakkelijk onze praktijkopleiding aan. Tussendoor wordt er ook theorie bijgebracht over hoe de communicatie tussen de skiër en de bootbemanning verloopt via handgebaren , materiaalkennis, enz ... Na een grondige opleiding en de nodige ski-ervaring kan je dan een aantal officiële door waterski vlaanderen erkende brevetten bekomen mits een praktische proef. Na de opleiding en scholing raden wij je sterk aan lid te worden van een skiclub.

Onze activiteiten bestaan hoofdzakelijk uit klassiek skiën, slalom, figuurskiën, wakeboarden, kneeboarden en blootvoeten. Door onze contacten met fabrikanten en invoerders van skimateriaal kunnen wij materiaal aanbieden tegen een interessante prijs. Wij werken samen met de federatie "Waterski Vlaanderen vzw" en volgen de ontwikkelingen en aanbevelingen op de voet.